over ons

Stel je een stel voor: zij schildert, hij dicht. Wat denk je dat zij op de wereld zetten? Juist: schildichten.

Een schildicht is een schildering met een gedicht, of een gedicht met een schildering, wat je wil. Zij, Sophie Walraven, maakt een beeld en hij, Peter-Jan Soeters, zet daar tekst bij. Of andersom dus. Dat is een duidelijke taakverdeling. Zeker als je bedenkt dat niet overlegd wordt wat de een bij het werk van de ander zou moeten doen. Geen uitleg over wat er precies met een tekst bedoeld wordt, geen vragen over het idee achter een schildering. Daardoor ontstaan er bijzondere combinaties van tekst en beeld. En – eerlijk is eerlijk – het houdt de samenwerking in optimale conditie. Net als de relatie.

Het eerste schildicht maakten ze in 2013 en plaatsten ze op twitter (#schildicht). Daar hebben ze elkaar immers ook ontmoet.

Sophie is fulltime kunstschilder. Haar kenmerkende stijl is helder, energiek en uitgesproken. Ze tekent en schildert de dingen die zij om haar heen ziet en ervaart. Ze exposeert regelmatig. Meer over Sophie en haar werk vind je op www.sophiewalraven.nl of in haar atelier in Amsterdam Noord.

Peter-Jan dicht, kort en duidelijk. Over het leven, de liefde, de tijd en veel daartussen. Onderwerpen die zich vanzelf aandienen, zolang je met een frisse blik de wereld in kijkt. Hij bracht zijn werk uit in een bundel met als titel Bundel. Kort en duidelijk. Meer lees je op www.peterjansoeters.nl.

error: